Dagelijks functioneren

Hoe staat het met zelfredzaamheid in uw leven? Kunt u dagelijks dingen in uw leven organiseren, uitvoeren en plannen? Hoe is uw leven georganiseerd? Wat heeft u nodig om zelfstandig te leven? 

Het dagelijks functioneren gaat over de mate waarin u goed voor uzelf kunt zorgen. Wat u kunt doen om een zelfstandig leven te leven, of zo zelfstandig mogelijk. Het gaat feitelijk over zelfredzaamheid: de dagelijkse verzorging zoals wassen, aankleden, boodschappen doen en koken. Maar het gaat ook over omgaan met middelen die u tot uw beschikking heeft zoals een huis, inkomen, het hebben van werk of het doen van vrijwilligerswerk. 

www.iph.nl

Inschrijven cursus

Omschrijving cursus

Een bijeenkomst vindt doorgang bij 5 of meer ingeschreven deelnemers; indien dit niet het geval is, zal deze worden geannuleerd. 

Bij een beperkt aantal deelnemers kan het zijn dat een workshop korter duurt dan aangegeven.  
  • vragen om hulp en steun
  • leren kennen van je innerlijke krachtbronnen
  • zelfredzaamheid

 

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Materiaal

1. Wij vragen u op een pen mee te nemen, zodat u iets op kunt schrijven. 
2. Verder vragen we u om de vragenlijst 'Positieve Gezondheid' in te vullen voorafgaande aan de cursus. Deze vindt u op https://mijnpositievegezondheid.nl/ 
U ziet dan hoe het met u gaat op de 6 onderwerpen en welke onderwerpen voor u belangrijk kunnen zijn. Wanneer u de vragenlijst online heeft ingevuld kunt u de uitkomt uitprinten en meenemen naar de bijeenkomst. Wanneer dit niet lukt kunt u iemand in uw omgeving vragen u te helpen. Als dat niet lukt dan kunt u een van de trainers vragen om u te helpen (voor of na de bijeenkomst).

Volgende cursussen

Locatie Adres Datums Tijd Beschikbaar
De Schabbert Nachtegaallaan 215, 5702KM Helmond 8 mrt 13:30 - 15:30 3 van 10
Veldwijzer Sterrenlaan 15, 5503BG Veldhoven 15 mrt 10:00 - 12:00 10 van 10
Dommelhuis Son en Breugel Kerkplein 5, 5691BB Son 11 apr 19:00 - 21:00 10 van 10