H@ppy in je vel

Als uw kind het sociaal wat lastiger heeft, zich sociaal buitengesloten voelt of gepest wordt, kan dit groepsaanbod uw kind verder helpen. Het groepsaanbod is tevens gericht op kinderen die moeite hebben met contacten aangaan en onderhouden. Of kinderen die juist een te stoere houding aannemen, wat andere kinderen afschrikt.

Inschrijven cursus

Omschrijving cursus

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is een gezamenlijke aftrap met de deelnemende jongeren en de ouders/verzorgers, waarbij het puberbrein centraal staat.
Hierna volgen voor de jongeren vier groepsbijeenkomsten van 1,5 uur, begeleid door twee trainers die tevens POH Jeugd zijn. Er wordt een veilige omgeving gecreëerd om te werken aan thema's zoals; wie ben ik, omgang met emoties (b.v. angst, spanning en onzekerheid), jezelf ten opzichte van jouw sociale omgeving, minder piekeren en meer helpend denken.  

Belangrijk om te weten: 
• Van de jongeren wordt verwacht dat zij alle 5 de bijeenkomsten aanwezig zullen zijn.    
Wat verwachten we van u als ouder/verzorger? 
• Dat u bij de eerste bijeenkomst aanwezig zult zijn.   
 

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar (middelbaar onderwijs) die om uiteenlopende redenen niet lekker in hun vel zitten.

Aantal bijeenkomsten

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Trainer

De training wordt gegeven door twee praktijkondersteuners Kind & Jeugd.

Kosten

Voor deze training geldt geen eigen bijdrage en zijn geen verdere kosten verbonden.

Materiaal

De jongeren zullen tijdens bijeenkomst 2-4 opdrachten mee naar huis krijgen om thuis mee aan de slag te gaan. Dit om verbinding te maken met de thuissituatie en ze de rest van de week te laten oefenen met de vaardigheden die ze willen versterken.

Volgende cursussen

Locatie Adres Datums Tijd Beschikbaar
Stratum, Gezondheidscentrum SGE Thomas a Kempislaan 21, 5643NR Eindhoven 19 okt - 2, 16, 30 nov - 7 dec 15:30 - 17:30 8 van 8