Zingeving en waardevol leven

Hoe staat het met de zin in uw leven? Het thema van deze bijeenkomst is Zingeving en waardevol leven. Zingeving betekent het zoeken naar de zin, de bedoeling of het doel van het leven of van grote gebeurtenissen in het leven. Daarnaast betekent zingeving ook het proberen om dit doel in uw leven zelf te scheppen. Zingeving hangt sterk samen met de waardes die u hebt in het leven. Wanneer mensen de zin van het leven niet meer voelen of zien dan komt er een gevoel van zinloosheid, uitzichtloosheid, er is weinig hoop op iets beters. Er is geen richting meer, u wordt zoekende.

www.iph.nl

Inschrijven cursus

Omschrijving cursus

  • Bedenken wat zinvol en waardevol is in uw leven
  • wat is van betekenis voor u
  • door welke waarden wilt u zich laten leiden

Doelgroep

Mensen met lichte of milde psychisch gerelateerde klachten

Aantal bijeenkomsten

Deze bijeenkomst is onderdeel van 6 verschillende bijeenkomsten die allemaal tot doel hebben om u bewust te maken van wat er allemaal bij gezondheid komt kijken en hoe u zelf hierin mee kunt sturen, zodat u een zo gezond mogelijk en goed leven kunt leiden. En 'goed' betekent dan: passen bij u.

Een bijeenkomst vindt doorgang bij 2 of meer ingeschreven deelnemers; indien dit niet het geval is, zal deze worden geannuleerd.

Trainer

De training wordt gegeven door twee POH GGZ van DSP training.

Kosten

De kosten voor deze training worden door de zorgverzekeraar vergoed.

Materiaal

  1. Wij vragen u om een pen mee te nemen, zodat u iets op kunt schrijven.
  2. Verder vragen we u om de vragenlijst 'Positieve Gezondheid' in te vullen voorafgaande aan de training. Deze vindt u op https://mijnpositievegezondheid.nl/. U ziet dan hoe het met u gaat op de 6 onderwerpen en welke onderwerpen voor u belangrijk kunnen zijn. Wanneer u de vragenlijst online heeft ingevuld dan kunt u de uitkomst uitprinten en meenemen naar de bijeenkomst. Wanneer dit niet lukt kunt u iemand in uw omgeving vragen u te helpen. Als dat niet lukt dan kunt u een van de trainers vragen u te helpen (voor of na een bijeenkomst).

Volgende cursussen

Locatie Adres Datums Tijd Beschikbaar
Het Vestzaktheater Kerkstraat 2, 5691AK Son en Breugel 2 jun 19:00 - 21:00 9 van 10
MECK Provincialeweg 44, 5503HG Veldhoven 13 jun 13:30 - 15:30 8 van 10
MECK Provincialeweg 44, 5503HG Veldhoven 12 sep 13:30 - 15:30 10 van 10
MECK Provincialeweg 44, 5503HG Veldhoven 31 okt 13:30 - 15:30 10 van 10
MECK Provincialeweg 44, 5503HG Veldhoven 12 dec 13:30 - 15:30 10 van 10