Omgaan met Spanningsklachten

Misschien herkent u zich wel in de volgende klachten: pijn in de nek, last van uw rug of de maag, hoofdpijn of continu moe. Vervelende klachten waarvan de oorzaak soms maar moeilijk gevonden wordt. Lang niet altijd is de oorzaak van fysieke aard. In sommige gevallen zijn spanningen de boosdoener. In dat geval spreken we van spanningsklachten. SGE biedt mensen met spanningsklachten ondersteuning via de cursus 'Omgaan met spanningsklachten'.

Inschrijven groepstraining

Omschrijving training

De training bestaat uit drie gedeeltes. In het eerste gedeelte komt de theorie van spanningsklachten aan de orde. Het tweede gedeelte betreft lotgenoten, uitwisseling en delen met elkaar. In het derde gedeelte doe je ervaringen op. Je leert dan hoe je lichamelijke klachten beter en sneller kunt aanvoelen. 
Op deze manier krijgen we spanningen in beeld en leren we ermee om te gaan.

Doelgroep

Deze training is voor mensen met lichamelijke klachten zoals pijn in de nek, last van de rug of de maag, hoofdpijn, slaapproblemen of continu moe zijn. Als deze klachten geen fysieke oorzaak hebben, kunnen ze ontstaan door spanningen.

Aantal bijeenkomsten

De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van 2 uur met de frequentie van één keer per week. 
Wij streven er naar dat u alle bijeenkomsten van een training bijwoont.

Kosten

Wij vragen eenmalig een bijdrage voor administratie- en materiaalkosten van 7,50 euro.

Materiaal

Het werkboek wordt per bijeenkomst opgebouwd.

Volgende trainingen

Locatie Adres Datums Tijd Beschikbaar
Stratum, Gezondheidscentrum SGE Thomas a Kempislaan 21, 5643NR Eindhoven 26 nov - 3, 10, 17 dec - 7, 14, 21, 28 jan - 4 feb 18:30 - 20:30 10 van 11