CooL

Heeft u diabetes type 2 of een hoog risico hierop? Misschien zit het wel in de familie? Of heeft u een hart- of vaatziekte of loopt u de kans om dit te krijgen? Of bent u te zwaar?
Dan kunt u ook zelf uw gezondheid verbeteren door uw leefstijl aan te passen! Misschien heeft u dat al geprobeerd, maar vindt u het moeilijk? Een leefstijlcoach kan u daarbij helpen.

Heeft u zin om aan de slag te gaan met uw leefstijl en denkt u dat u in aanmerking komt voor CooL? Neem dan contact op met de praktijkondersteuner van uw huisarts of uw huisarts voor verwijzing.

Inschrijven groepstraining

Omschrijving training

CooL bestaat uit een basisprogramma (12 maanden) en een optioneel onderhoudsprogramma (12 maanden).

Nadat u zich heeft ingeschreven voor de groepstraining CooL neemt de leefstijlcoach contact met u op voor het plannen van een intakegesprek. Samen kijkt u naar uw leefstijl en wat u wilt veranderen. De leefstijlcoach nodigt u en nog andere deelnemers uit voor het groepsprogramma. In een groep van ongeveer 10 - 12 mensen komt u regelmatig bij elkaar. De bijeenkomsten duren 1,5 uur.

Doelgroep

Volwassenen van 18 jaar of ouder met overgewicht (BMI > 25) of obesitas (BMI > 30) in combinatie met een hoog risico op diabetes of een hart- of vaatziekte.  U komt in aanmerking voor het leefstijlcoach programma, als u voldoet aan de eisen. Uw huisarts of praktijkondersteuner beoordeelt dat.

 

Aantal bijeenkomsten

Het basisprogramma omvat:

·         Een individueel intakegesprek van 1 uur
·         8 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur
·         2 tussentijdse individuele gesprekken van 45 minuten
·         Een evaluatiegesprek van 1 uur

 Het onderhoudsprogramma bestaat uit 4 keer een individueel gesprek en 8 groepsbijeenkomsten.

 

Kosten

Deelname aan het programma Coaching op Leefstijl wordt vergoed door uw verzekeraar. Er wordt een eigen bijdrage gerekend bij inschrijven van €20,- voor het cursuswerkboek.

Kleding

N.v.t.

Materiaal

Tijdens de eerste bijeenkomst ontvangt u van de leefstijlcoach een werkboek, dat per bijeenkomst verder gevuld wordt.
Het is ook handig om pen en papier mee te nemen.

Volgende trainingen

Locatie Adres Datums Tijd Beschikbaar