COMET groep

Met COMET (Competitive Memory Training) ga je de strijd aan met je negatieve zelfbeeld. Door de jaren heen ben je je kwaliteiten en positieve eigenschappen uit het oog verloren en is de nadruk op negativiteit komen te liggen. Je gaat onderzoeken wat jouw positieve eigenschappen zijn. Vervolgens leer je je positieve zelfgevoel sterker te maken. Uiteindelijk ontstaat er een reëel beeld van jezelf en heb je weer zicht op je positieve eigenschappen. Met COMET zet je een hele grote stap in de goede richting!

Inschrijven groepstraining

Omschrijving training

COMET is een effectieve training, gebaseerd op principes uit de cognitieve gedragstherapie.
Tijdens de training wordt géén aandacht geschonken aan de achtergronden en oorzaken van je negatieve zelfbeeld. We gaan er iets aan doen. Je gaat je richten op je positieve kanten. Je weet dat die er zijn, maar het voelt (nog) niet zo. Je hebt er nog te weinig oog voor. Eerst gaan we na welke positieve eigenschappen dat zijn en vragen we je om er iets over op te schrijven. Vervolgens word je geholpen om die positieve eigenschappen emotioneel sterker te beleven. Dat ga je oefenen middels een aantal technieken, waaronder het voorstellingsvermogen, je houding, zelfspraak en muziek. Door een tijdlang op basis van deze technieken met je positieve eigenschappen bezig te zijn, gaan ze meer voor je leven en krijgen ze meer belang. Het is uiteindelijk de bedoeling dat zij zo veel 'gevoelsmatig gewicht' krijgen dat ze in allerlei omstandigheden waar dat op zijn plaats is, eerder in je hoofd schieten dan de negatieve kenmerken die het nu meestal bij je winnen.

Doelgroep

Volwassenen vanaf 18 jaar die willen leren om positiever naar zichzelf te leren kijken en zich minder onzeker willen voelen.

U kunt uitsluitend deelnemen na verwijzing van uw huisarts, praktijkondersteuner of GZ-psycholoog.

Aantal bijeenkomsten

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van één uur per keer.
Wij streven er naar dat u alle bijeenkomst van een training bijwoont. 

Dagelijks thuis oefenen is van groot belang bij deze training.

Trainer

De training wordt gegeven door een psycholoog.

Kosten

Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van 35 euro voor de materiaal- en administratiekosten.


Let op: Na betaling kan er geen restitutie meer plaatsvinden van de eigen bijdrage.

Materiaal

Tijdens de eerste bijeenkomst ontvangt u van de trainer een werkboek. Het is ook handig om pen en papier mee te nemen.

Volgende trainingen

Locatie Adres Datums Tijd Beschikbaar
ONLINE Deze groepstraining zal middels digitale bijeenkomsten zijn (link volgt per e-mail) , - 16, 23, 30 nov - 7, 14, 21 dec - 11, 18 jan 18:30 - 19:30 7 van 9
Gebouw Strijp-Z Tilburgseweg-West 100, 5652NP Eindhoven 4, 11, 18 dec - 8, 15, 22, 29 jan - 5 feb 16:00 - 17:00 9 van 9